Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Salı

Vajinal Mantar Tedavisi

     Kadınların baş düşmanı olarak adlandırmak istediğimiz vajinal mantar, Biz kadınların ne korkulu rüyalarından biridir. Vajinal mantar tedavisi hem uzun sürer hem de dikkat edilmez ise sürekli tekrarlar durur.

    O yüzden vajinal mantar tedavisi uygulamaya başlayacağımız zaman, vajinal ortamda bu mantara neden olan belirtileri ilk önce ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Bunlar nelerdir bir göz atalım istedik. Her şeyden önce tedaviyi kabul ettikten sonra asla sıkı kıyafetler giymeyelim mümkünse pamuklu tür kıyafetleri tercih edelim. Kot pantolonlar vücudun hava almasını engellediği için tedavi sırasında bu tür kumaşlardan uzak durmakta fayda vardır. Naylon türevi kıyafetler ve iç çamaşırlarınızı hemen ortadan kaldırın bunlar genital bölgenin nem oranını daha fazla artıracakları için vajinal mantar daha hızlı bir artış sağlayacaktır. 

     Vajinal mantarda kaşıntı ve yanma hissi çok fazla olduğu için tedaviye başladığınızdan bir iki gün sonra kaşıntım, yanmam geçti diye hemen ilacı bırakmayın. Islak mayo ile asla oturup güneşlenmeyin mümkün ise hemen mayonuzu değiştirin. Spor yaptıktan sonra terli kalan iç çamaşırınız üstünüzde kalıp kurumasın hemen değişmekte fayda vardır. Aşırı kilo fazla terlemeye neden olacağı için kilo vermek sizin için her zaman önemlidir kilo inatçı mantar hastalığına zemin hazırlar. Tuvalette genel temizliğinize dikkat edin vajinal bölgenizin ıslak kalmasına izin vermeyin. Eşinizin temiz olmasına dikkat edin. Fazla kadınlarla cinsel temasta bulunan erkeklerden uzak durun. Vajinal mantar tedavisi içinde gene doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Genelde size doktorunuz anti-mantar kremleri önerecektir. Kasık bölgesi de çok nemli bir bölge olduğu için mantar enfeksiyonu tekrar kendini gösterebilir. 

     Cildiniz tahriş oluyorsa ve tahriş olan deri kabul bağlamaya başladı ise hemen kendi doktorunuza görünmekte fayda vardı. Kasık mantarında da gene dar kıyafetler den kaçınmak zorundasınız. Banyo sonrası kasık bölgenizi çok iyi kurutun havlu ile kurutmada zorluk yaşıyorsanız bir sac kurutma makinesi yardımı ile kurutmanızda mümkündür. Gene dar iç çamaşırları ve naylon türü külotlar giymeyin. İç çamaşır konusunda tercihiz her zaman pamuklu ve hava alan kumaşlardan yana olursa sizin acınızdan çok iyi olacaktır. Kasık bölgenizi tahriş edecek sporlardan kaçın mesela çok sık bisiklete binmeyin. Kasık bölgenizi çok sık jilet ile temizlemeyin. Tam kurumamış iç çamaşırları ya da pantolonları tercih etmeyin. Mantar hastalığı olan kişiler kendi kıyafetlerini çok iyi kurutmalı nemden uzak tutmalıdır. Mantar nemli bölgeleri çok sever ve çok çabuk üreyen mikroplar olduğunu hiçbir saman unutmamak gerekir. Tahriş olmuş kaşınan bölgenize eliniz sürdüğünüz an ellerinizi yıkamayı unutmayın. Kasıklarınınız kuru kalması için sadece bir öneri bu banyodan sonra kuruladığınız bölgenize bebek pudrası da kullanabilirsiniz.


   Bunların hepsini yaptığınız halde, hala geçmeyen inatçı bir mantara denk geldiyseniz başka alternatif yollar denemenizde fayda vardır. Ama en güzeli bir kez bu enfeksiyona yakalanmamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder