Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Cuma

Kasık Mantarı Tedavisi

        Kasık mantarı tedavisi dendiği zaman biz bayanların ne hikmetse tüyleri diken, diken olur. Gerçekten zorlu ve yorucu bir hastalıktır. Doktor kontrollerinden verdiği ilaçlardan artık o kadar yoruluru ki nerede ise bitsin artık ilaç istemiyorum diyecek hale geliriz.
kasık mantarı tedavisi

       Vajinal enfeksiyon tedavisinde en etkili yöntemlerden biri her zaman söylediğimiz gibi temizlik ilk başta gelmek zorundadır. Genel vücut temizliğini yaptığımız her ortam temiz olmalı ve kendi kullandığımız kıyafetlerimizi kimse ile paylaşmamamlayız. Mümkün ise evde kendi tuvaletimizde kullandığımız tüm malzemeleri ayıralım. İç çamaşırlarımıza aşır önem verelim. Naylon olan tüm çamaşırlarımızı ayırıp onların yerine daha hava alabilen vücutta nem yapmayan, terletmeyen kumaşları tercih edelim. Şayet kullandığımız antibiyotik türü ilaçlarımız varsa bunları fazla tüketme yoluna gitmeyelim. En güzeli stersiz bir yaşamı kendimize alışkanlık haline getirelim. Her kesin girdiği havuzlara girmemeye özen gösterilim. Havuzlar her türden insana ev sahipliği yaptığı için buralardan mikrop kapma olasılığı çok yüksektir. Şayet genel tuvaletimizi yaptığımız ortamlarda kokulu tuvalet kâğıtları kullanıyorsak bunları hemen bu ortamda kaldırmakta fayda vardır. Belki bu kokulu kâğıtlar bile size alerji yapıyor ve kaşınmanıza neden oluyordur. Kullandığınız parfümlü sabunları ve vücut jellerinizi asla vajinal bölgede kullanmayın. En önemlisi cinsel temastan sonra kalkıp vajina içini yıkamaya kalkmayın. Çünkü bu yaptığınız hataların en büyüğü olarak karşınıza vajinal iltihap olarak geri gelecektir. Asla bu bölgeyi nemli bırakmayın.


   Kasık mantarı adından da belli olduğu gibi kasığın deri katmanları arasına yerleşmiş bir mikroorganizmadır. Genelde şişman insanlarda daha çok görülen kasık mantarı tedavisi tıpkı vajinal bölgede olan zorluklar gibidir. Kasık mantarı da aşırı temizlik isteyen bir hastalıktır. Kaşıntısı ve yangısı çok olan kasık mantarında hastalara genelde jel türü bir kaşıntı kremi ön görülür. Üstten sürülen bu krem bir süre sonra hastanın kaşıntısını alsa bile her zaman yaptığımız hatayı burada da yaparak ilacı hemen keseriz. Bu da mantar mikrobunun deri altına yerleşmesine ve o bölgenin tekrar nemli kaldığı bir anda tekrar gündeme gelmesine neden olur. En çok bu rahatsızlık spor yapan ve terleyen erkek hastalarda daha sık görülür. Şişman olan erkek ve kadınlarda da oldukça sıklıkta görülen kasık mantarı çok tatlı bir kaşıntı ile kendini gösterir. Siz o bölgeyi kaşır iken yaptığınız tahrişten dolayı daha sonra ağrılı bir döneme giren kasık mantarı çok dikkatli bir tedaviyi gerektirmektedir. Yara zaman içerisinde koyu kahverengine dönüşür ve ağrı olmaya başlar. Kasık tedavisinde en önemli unsur nem ve naylon türü iç çamaşırlardır. Vücuda en zararlı kumaş türlerinden biri olan naylon karışımından uzak durmakta fayda var.


   Ütün bu saydıklarımızı yaptığınız halde hala mantar ile boğuşuyorsanız o zaman bitki kürlerini denekte fayda vardır. Evde hem kolay yoldan yapabileceğiniz bu kürleri internet üzerinden istediğiniz sitede bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder