Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Pazartesi

Evde Vajinal Enfeksiyon Tedavisi

     Türkiye de en çok para kazan uzman doktorlar kim diye sormak istesek sizlerde hemen kadın doğum uzmanları dersiniz diye. Türkiye de % 80 bayan kadın doğum uzmanına müracaat etmelerinin sebeplerinden bir tanesi kesinlikle vajinal akıntınıdır. Vajinal enfeksiyon beraberinde kasık ağrısını ve vajinal kaşıntıyı da getirir.
   
     Rahim ağzı bezlerinin salgıladığı sıvı sayesinde vajinal da akıcı bir sıvı oluşur. Bu da vajinanın doğal yapısını dengeler. Eğer bu yapıda doku bozuklukları oluşur ise bu bölgede mikroorganizmalar harekete geçerek çoğalır ve vajinal iltihaplanmaya neden olur. Bu da vajina da kötü kokulara, kaşıntıya neden olur. Bu durum bir bayan olarak günlük yaşam şeklinizi aşırı derecede rahatsız edecek davranışlar içerisinde olmanıza neden olur. Hiç ummadığınız bir yerde vajinal kaşınmalar sizi oldukça rahatsız edebilir sizleri insanların arasın da uygunsuz hareketlere sevk edebilir. Cinsel yaşam şekliniz tamamen bozulabilir ruh sağlığınızdan olabilirsiniz. Zira vajinal kaşıntılarda sizlerin yapacağı bir yanlış tahriş etme sırasında idrar yaparken dahi acı bir yanma hissi ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur. Cinsel ilişki sırasında çok ağrı çekebilirsiniz. Buda sizleri ister istemez cinsel ilişkiye girmekten uzak tutacak eşiniz ile aranıza soğuk bir ortam sokacaktır. Bu durumda hemen bir doktora gitmekte faya vardır. 


     Kadın doğum uzmanın yaptığı bir muayene sonucu, bir tüp içersine alınacak bir miktar vajinal iltihap hastalık hakkında kesin bir cevap verebilecektir. Vajinal enfeksiyonun değişik tipleri olduğunu biliyoruz. Bunlardan en önemlisi ve kadınlarda en sık görünen ve iyi tedavi edilmediği takdirde kendini sürekli yenileyen enfeksiyon Candida Albicans isimli bakteridir. Çok sinsi hareket ettiği için kadınlar kaşıntı geçer geçmez ilacı bırakırlar. Tedavinin tam bitmediği durumlarda ise derinin ta derinliklerine kadar inen bu bakteri sizin direncinizin düştüğü bir anda tekrar kendini göstermeye başlar. Vajinal enfeksiyon tedavisi evde yapılabilecek ama dikkat edilmesi gereken bir tedavidir. Dikkat edilmediği takdirde tekrar kendini gündeme getiren bu mantar türü insanı canından bezdirecek halde insan yaşamını olumsuz etki eder. Özelliklede kronikleşmiş vajinal mantar hastalığı daha da uzun süreli tedavi şekli almaktadır. Vajial mantar hastalığını kadın doğum uzmanı bir doktorun hastanın rahim ağzı tarama testi ile belirleyebilir. Vajinal mantar hastalığı cinsel yol ile de bulaşabilir ama daha çok vajenin yapısının bozulması ile ortaya çıkan bir enfeksiyon türüdür. Bu hastalık e çok kadınlarda iki adet arasında görülmektedir. Temizlik kurallarına önem verilmediği zamanlarda daha çok ortaya çıkan bu hastalık çoğu zaman kullanılan ilaçlarla tedavi edilemez hastaya bıkkınlık verebilir.
    Sizlerde kendi yöntemlerinizi istersiz bulabilirsiniz. Her zaman ilaçların yeterli olmadığı durumlar da bizlerinde kendi başımıza yapabileceğimiz bir şeyler vardır diye düşünüyorum. Kendi evinizde bir uzmandan alabileceğiniz yardım ile kalıcı olarak bu sorundan kurtulma şansınız kesin vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder