Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Salı

Vajinal Mantar Enfeksiyonu

Çok önemli bir toplantının tam ortasında iseniz birde bayansanız ve sizi alan bir kaşıntı var ise ne yapardınız? Ben bu soruya ne diyeceğimi bilemezdim. Ama birçok bayanın böyle bir ortamla karşılaştığından eminim. Türkiye de kadınların % 85 inde vajinal mantar hastalığı var. Bu hastalık bazen öle sinsi ilerler ki biz asla bu hastalığa yakındığımız anlayamayız.

     Birçoğumuz kasık ağrısı ile bir kadın doğum doktoruna gider ve işte o zaman vajinal enfeksiyona yakalandığımız öğreniriz. Yapılan testler sonucu hangi ilaçları kullanmamız gerektiğine karar veren doktorumuz genelde ağzı yolu ile tek bir kapsül ve kaşıntı için krem önerecektir. Bazen kullandığımız bu ilaçlar geçişi olarak bizlere fayda etse bile bir antibiyotik kullanım sonucu tekrar gündeme gele bilen mantar türleri de vardı. Kadın doğum kontrol hapları vajinal yapımızı bozacağı için gene enfeksiyona acık bir kapı hali geleceğiz. Hasta olduğumuz dönemlerde bu hapı kesinlikle bırakmak zorundayız. Vajinal enfeksiyon neden olan etkiler ise, kadınların giydiği naylon kumaştan yapılmış nem emmeyen teri içine hapsetmeyen iç çamaşırlardır, diğer önemli nedenlerden biri adet dönemlerinde kullandıkları kadın petleri, tamponlarıdır. Çünkü çok sık aralıkla değişmeyen petler ve vajina içine yerleştirilen kapsül şeklindeki tamponlar vajinelin içyapısını bozarlar. Petlerin üst yapısındaki naylon kaplı bölge nemi emmediği için vajina ıslak ve nemli kalır. Hepimiz artık çok iyi biliyoruz ki mantar mikrobu nemli ve sıcak ortamları çok sever ve burada üremeleri daha hızlı olur. Üstümüze giydiğimiz kalın kumaştan yapılmış pantolonlar hava almadıkları ve havayı içeri geçirmedikleri için gene nem dengesini bozar ve enfeksiyonun üremesine neden olurlar. Kadınların en nefret etiği kilolar dahi vajinal enfeksiyonda çok etkili bir olaydır.şişman insanlar çok terledikleri için vajende ve kasıkta kuruyan bu nem bu bölgelerde mantar üremesine yol açmaktadır.
    Vajinal mantar tedavisinde en etkili yol olarak ne kadar doktorların verdikleri ilaçları bilmekte isek de, çoğu zaman bu mantar problemimiz tekrar kendini bir şekilde gösterir. Vücut direncimiz düştüğü anda ya da antibiyotik kullanımında ya da stresli bir anımızda mantar hastalığı kendini tekrar gündeme taşıyabilir. Bu kadarda inatçı olan bu tür mantar hastalıkları insanı her hali ile canından bezdirir. Bazen ok kötü kokulu olan bu mantar hastalığı kadınları çoğu zaman insanlardan uzaklaştırır kendini yalnız hissetmesine sebep olur. Mantar hastalığına yakalanan kadınların çoğu zaman içersinde psikolojik sorunlarda yaşayabilir cinsel hayatlarını tehlikeye sokabilirler. Her şeyden önce mantar oluşumunu önlemekte fayda vardı. Mantar hastalığına yol açan tüm etkenleri gözden geçirmeli ona göre davranışlar içerisinde bulunmalıyız.

    Yinede bu inatçı mantar hala bizleri rahatsız ediyorsa bitkisel destek kürlerinden faydalanmak mümkündür. O kürlerinde ilaçlarında ham maddesi bitkiler olduğuna göre bu kürleri deneme insana hiçbir zaman zarar getirmez. Sağlıklı kalmak bizlerin elinde olan bir şeydir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder