Vajinal Mantar Enfeksiyonu Kalıcı Çözüm

Cuma

Kadın Hastalıkları Mantar


     Mantar dediğimiz zaman hemen neden ise aklımıza hemen kadın hastalıkları mantar çeşitleri gelmeye başlar. Oysa o kadar çeşitli mantar hastalığı türleri vardır ki ama biz sizlere şimdi ki yazımızda kadınlara yönelik olan bu mantar türlerinden bahsetmek istiyoruz.
kadın hastalıkları mantar sorunu

       Özelikle her yaş grubunda ki bayanlarda bir kez de olsa görülebilmektedir. Tedavi edilmediği takdirde daha kötü ve daha ağır bir tedavi şekli bayanları beklemektedir. Çok küçük yaş kızlarda ve menopaza girmiş bayanlarda çok sık rastlanmamaktadır. Bu mantar türünün kadın hastalarda genelde hamile kaldığı zaman zarfında daha çok görülmekte bunun sebebi olarak da direncin düştüğü öne sürülmektedir. İnsanlar öylesine bilinçsiz bir şekilde antibiyotik kullanımı göstermektedirler ki bu da bayanlar da genellikle kadınlarda vajinal enfeksiyon olarak bayanlarda görülmektedir. Bilinçsizce tüketilen bu antibiyotikler en hassas bölge olan yerleri rahatsız ederek buralarda mikrop üremisine neden olmaktadır. Bayanların zevk uğruna giydikleri dar pantolonlarda bu mantarın üremesine yol acarlar. Zira kalın kot kumaşından giyilen bu dar kıyafetler derini rahat hareket etmesini önler deri dışarıdan nefes alamaz.
Vajinal enfeksiyonlar da daha çok bu sebep den dolayı olduğu gözlenmektedir. Kirli denizler ve havuzlar her zaman kadınlara mikrop kapma davetiyesi çıkartan unsurlardır. Mantar hastalığı nemli ortamlarda çok hızlı hareket ettikleri için mümkün olduğu kadar iç çamaşır alır iken terinizi ve nemi çeken kumaşlardan yapılmış olanları tercih edin. Stres her zaman her insanın baş düşmanı olmuştur. Stres bu mantar hastalığını aşırı şekilde tetikler vücut direnciniz düştüğü an ortaya çıkar. Bu enfeksiyona da fırsat düşkünü demek herhalde yanlış olmaz. Vajina yeterince salgı sağlamadan cinsel ilişkiye girmek bile kadınların vajinal enfeksiyon geçirmesine sebep olmaktadır. Vajinal enfeksiyon bir kadın doğum uzmanı tarafından çok kolay bir şekilde anlaşılabilir. İç çamaşırınızı aşırı şekilde ıslatan bir akıntı ile karşı karşıya iseniz hemen bir doktora görünmeniz her zaman sizlerin menfaatine olmuştur. Vajinal enfeksiyonda beyaz bir peynirimsi bir akıntı var ise kullanacağınız bir fitil sizleri bir anlıkta olsa rahatlatacaktır. Hastalık daha ziyade kendisini kaşıntı ile ortaya çıkartmaktadır. Kırmızı ve döküntülü bir kaşıntı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sizlerde farkında olmadan kaşıyarak yaptığınız tahrişler sonucu ortaya daha kötü durumlar çıkabilir. Kullandığınız kaşıntı kremleri sizleri iki üç gün içersinde çok rahatlatacak ama sakın ilacınızı doktorunuza danışmadan bırakma yoluna gitmeyin. Zira tüm bayanların yaptığı hata hep aynı oluyor kaşıntı bitti diye ilacı kesip atıyor ama aslında mikrobun uyunmasına tekrar izin veriyorsunuz. Kadın mantar hastalığı çok inatçı olduğu için tedavisi de ona göre eziyetli ve zaman içersinde oluyor.

     Bunun yanı sıra gittiğiniz doktorlardan bir çare bulamıyorsanız ve inatçı mantarınız hale devam ediyorsa bazı bitki uzmanı arkadaşlarında dediği gibi bu bitki kürlerinden faydalanabilir onları da kendi evinizde daha ucuza ve daha kolay bir yoldan yaparak kendinize tedavi edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder